Valóságra hangolódni – Szaturnusz a Halakban (2023-2026.)

2023.03.07
Kép: Pinterest
Kép: Pinterest

Az égi tanító szerepkörét betöltő Szaturnusz elhagyja a Vízöntő jegyét és 2023. március 7-én belép a Halakba. Ezzel egy mélyebb időszak veszi kezdetét. Véglegesen 2026. február 14-én hagyja el ezt az érzelmes, változékony, határtalanságot szimbolizáló jegyet és kezdi meg útját a Kosban.

A Szaturnusz kb. 2,5 évig tartózkodik egy jegyben, utoljára 1993-96. között járt a Halakban. Érdemes visszaemlékeznünk, hogy milyen témákkal, kihívásokkal találkoztunk akkor, azokra milyen válaszokat adtunk és milyen utat jártunk be azóta, mert az érzelmi érettségünk, lelki fejlődésünk vizsgázódhat a mostani időszakban.

A két energia nagyon eltérő, ezért találkozásuk feszültséget okozhat, főként olyan témákban, ahol korábban nem hoztunk felelősségteljes döntéseket, nem viselkedtünk elég éretten. Felerősödhet a zavarodottság, bizonytalanságtól való szorongás, a nehéz érzésekből, a lelki szükségletek kielégítetlenségéből fakadó frusztrációk.

A Szaturnusz szigorú, komoly és felelősségteljes, szimbolizálja a sorsfeladatainkat, céljainkat és ambícióinkat, a felvállalt erőfeszítéseinket és a tetteink következményét. Ő jelképezi az életünk megszokott kereteit, struktúráját, a komfortzónát és a félelmeinket is, ami gátolja, hogy azt átlépjük.

A Halak a zodiákus utolsó jegye – elmúlás, lezárás, összegzés és egy új létformára való felkészülés és a Szaturnusz is jelöli a végességet, a végső határt. Lesz ami befejeződik, leginkább olyan helyzetek, kapcsolatok, amivel már nem vagyunk összhangban, nem szeretet alapon működnek. Lezárunk, hogy valami új indulhasson.

A most induló időszakban a tanítások, kihívások, feladatok, megpróbáltatások - a szorongások, félelmek, terhek, de a fejlődés, az érettebbé válás lehetősége is a halak témákhoz kötődnek.

Ezekben szerezhetünk gyakorlati tapasztalatot, csiszolódhatunk, ezek azok, amiket felelősen fel kell vállalni, ami mellett elköteleződhetünk.

Személyes szinten azon az életterületen keresztül találkozhatunk kihívásokkal, tanításokkal, mely horoszkóp házunk a halak jegye által érintett, illetve amely bolygóval a Szaturnusz fényszögkapcsolatba kerül.

Miről szól a Halak jegye?

- befele figyelésről, önvizsgálatról, belső mélységünk kutatásáról -> választ keresünk a jelenre a múlt által, a viselkedésünk mozgatórugóira, az életünk nehézségeire a családi mintákat, az öntudatlan programjainkat kutatva, amik alakítják a sorsunkat, befolyásolják a gondolkodásunkat, a döntéseinket, a mindennapi helyzetekre adott válaszainkat. Muszáj = Szaturnusz lesz befele figyelni, mélységünkkel kapcsolódni, önvizsgálatot tartani, felülírni a gátló pszichológiai mintákat, szokásokat. A tudatalatti terület tisztítása által egy minőségibb létezés válhat valóra, segíti az önelfogadást és mások elfogadását, a testi-lelki harmóniánk megteremtését.

- egységről, összetartozásról, összhangról -> erre kell törekednünk: egységbe kerülni önmagunkkal és a környezetünkkel, mert akkor tudunk kiteljesedni, ha harmóniában élünk egymással. A Vízöntő Szaturnusz idején eltávolodtunk, elszakadtunk egymástól (covid), most az egység megteremtése, megélése lesz a fontos.

- érzésekről, bizalomról, elfogadásról, szeretetről, odaadásról –> gyakorlati tapasztalatokat szerezhetünk az érzelmek világában. Próbatételeket kaphatunk arra vonatkozóan, hogy képesek vagyunk-e közel engedni másokat, tovább szorongunk vagy merjük megnyitni a szívünket? Meg kell próbálnunk megszabadulni az intimitást, az odaadást, a meghittség megélését gátló mintáktól, feloldani a bizalmatlanságot, távolságtartást, mert ezáltal megélhetjük a melegséget, a bensőséges kapcsolatokat.

- megbocsátásról, feloldozásról -> gyakran öntudatlanul, a saját félelmeink, sebzettségeink miatt bántunk meg valakit, gyűlölünk, haragszunk és másokat ugyanúgy saját elakadásaik befolyásolhatnak. Ha megértőbbé válunk, felül tudunk emelkedni a sérelmeinken, meg tudunk békélni önmagunkkal és társainkkal, sokat tettünk a lelki békénkért.

- spiritualitásról, misztikáról -> azok is megnyílhatnak erre, akik eddig elutasították ezt a szemléletet. Enélkül nehezebb lesz, mert nem biztos, hogy a felmerült helyzetekre, történésekre találunk logikus magyarázatot, megfogható irányt, csak érzetek, sejtések, benyomások, ösztönösség van itt a Halak világában .

- illlúziókról -> a Szaturnusz el akar távolítani, megszabadít az illúzióktól azáltal, hogy szembesít a valósággal. Ha a valóság más, mint amit álmodtunk, az ráébreszt hol kergettünk hiú ábrándot, mi az amit csupán az egó akar és megvizsgálhatjuk milyen téves minta húzódik meg mögötte.

- álmokról, képzeletről -> ebben az időszakban már nemcsak fantáziálunk, hanem kézzelfoghatóvá tehetjük az álmainkat, megteremthetjük azt, amit elképzeltünk. Az olyan elképzelések valósulhatnak meg, melyeknek van alapjuk, reálisak. A megálmodott vágyakat nem légvárakra, illúziókra, vagy félelmekre kell építeni, hanem tisztázni, prioritást adni nekik, gyakorlatban is tenni értük, lépésről lépésre, türelemmel, elkötelezetten, kitartóan, céltudatosan.

- önfeláldozásról, áldozathozatalról, alkalmazkodásról -> meddig egészséges áldozatot hozni és mi az a határ, amikor már úgy érezzük áldozattá váltunk, kihasználnak? Ebben az időszakban megtanulhatunk nemet mondani, konkrétan kifejezni saját igényeinket, szándékainkat, különbséget tenni értelmes áldozathozatal és értelmetlenül felvállalt mártirság között.

- sodródásról, bizonytalanságról, labilitásról, határtalanságról –> a Szaturnuszban erős félelmet kelthet, ha nem találunk kapaszkodót, hiszen az ő világa a stabil struktúrák, keretek, a tervezettség. Értelmes irányt, célt kell találnunk az energiánknak, a kreativitásunknak, az alkotóképességünknek, pl. egy feladatra összpontosítással.

- önsajnálatról, szenvedésről, menekülésről, elszigetelődésről -> a Szaturnusz felerősítheti ezeket, elszeparáló, beszűkítő, félelmet generáló energia. Ha ezt az utat választjuk, akkor annak következményeivel egyszer szembe kell néznünk.

A Halak célja, hogy felismerje és megszabaduljon a téves elképzelésektől, meggyőződésektől, felülemelkedjen a meghaladott dolgokon, megértse, mi van a dolgok mögött és mi a mélyben rejtőző igazság. A Halakban járó Szaturnusszal túlnőhetünk önmagunkon, lelkileg stabilabbá válhatunk és felkészülhetünk egy új ciklusra (Kos), már önazonosabban. 

Kiss Judit egyensulykereses-asztrologia.webnode.hu
Minden jog fenntartva 2019
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el